Ioana Apa, ARB: Nu putem miza totul pe o singura carte. Obiectivul nostru strategic este competitivitatea pietei de capital

Includerea pietei locale de capital pe lista de supraveghere pentru o eventuala promovare la statutul de piata emergenta, de catre agentie de rating FTSE-Russel, a starnit un val de entuziasm in piata, in aceasta toamna. Insa, dupa ce euforia a trecut, raman multe lucruri de facut. Am discutat cu Ioana Apa, presedinte al comisiei de piete de capital si trezorerie din cadrul ARB, despre ce urmeaza si ce ar trebui sa se intample in piata, in emisiunea Profesionistii in Investitii.

Singurul criteriu care mai trebuie bifat este cel al lichiditatii iar listarile Hidroelectrica si MedLife ar putea ajuta la indeplinirea acestuia. Insa, Ioana Apa spune ca nu trebuie sa avem o reteta cu un singur ingredient, ci sa gandim strategic.

“Criteriul lichiditatii este cel mai urgent. Listarea Hidroelectrica ar fi o veste exceptionala si este asteptata cu deosebit interes in piata. Si listarea privata anuntata ar fi o veste foarte buna pentru BVB, mai ales ca nu au mai fost listari private de multi ani. Insa, trebuie sa incercam sa facem delimitarea intre obiectivul emergent de lichiditate si sa ne gandim cum sa facem piata de capital competitiva pe termen lung. Nu putem sa mizam totul pe o singura carte”, a declarat Ioana Apa, in emisiunea Profesionistii in Investitii.

Reprezentantul Asociatiei Romane a Bancilor a sesizat, in colaborarile din interiorul asociatiei dar si cu alte entitati, ca aceasta includere pe lista de supraveghere a mobilizat intreaga comunitate financiara si a generat entuziasm si dorinta de munca. “Este un factor motivant extrem de puternic. Ne plac povestile de succes si ne dorim cu totii ca acest lucru pentru Romania”, a mai spus Ioana Apa.

Astfel, piata are nevoie de un obiectiv strategic, nu doar de unul punctual, iar acesta trebuie sa fie competitivitatea financiara.

Setari Cookie-uri