Nichisoiu, Tradeville: Dolarul egaleaza euro, iar pietele europene depasesc SUA in 2017

Aprecierea dolarului fata de moneda unica europeana va continua pe termen scurt, aurul a fost uitat prea repede de investitori, iar actiunile europene vor depasi titlurile americane la capitolul randamente in urmatorul an, anticipeaza Mihai Nichisoiu, senior broker in cadrul Tradeville.

Dolarul american s-a apreciat puternic fata de euro luna aceasta, dupa ce Rezerva Federala a SUA (Fed) a majorat dobanda de politica monetara si a dat semnalul unor noi cresteri in 2017, iar Banca Centrala Europeana a anuntat ca extinde programul de cumparare de obligatiuni pana la sfarsitul anului 2017.

“Cand vad dolarul la un nivel egal cu euro? Repede, probabil pana la inaugurarea lui Donald Trump, pe 20 ianuarie 2017. Pana la paritate este o distanta de doar circa trei procente fata de cotatiile actuale. Sa ne gandim ca yenul japonez a pierdut 20 de procente fata de dolarul american din vara si pana acum. Cele 3-4 procente care au mai ramas pana la paritate reprezinta o distanta absolut ridicola”, spune Mihai Nichisoiu.

Un euro se tranzactiona vineri pentru 1,043 dolari, cursul EUR/USD fiind in revenire usoara dupa ce la inceputul saptamanii ajunsese la minimul de 1,038. Dolarul american, cotat indirect in piata romaneasca prin raportare la paritatea EUR/USD, a urcat luna aceasta pana la 4,35 lei.

Cititi mai mult in Wall-Street PRO

Citeste si:
Managerii estimează o scădere a activităţii în construcţii şi servicii
Managerii estimează o scădere...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri