Dan Paul: Imi doresc ca Negritoiu sa fie viitorul fost presedinte ASF. El este prima bariera pentru piata de capital romaneasca

Dan Paul, presedintele Asociatiei Brokerilor, a lansat un atac dur la adresa presedintelui ASF, Misu Negritoiu (foto), caruia i-a cerut demisia, nemultumit de o serie de decizii ale Autoritatii.

“Misu Negritoiu este prima bariera in dezvoltarea pietei de capital romanesti, sper sa devina viitorul fost presedinte al ASF. Autoritatea reprezinta o institutie serioasa, iar gestul Parlamentului de a vota pentru demisia acestuia trebuie luat in considerare”, a declarat Dan Paul.

In noiembrie anul trecut, patru comisii din Senat si Camera Deputatilor, reunite intr-o sedinta comuna, au votat aproape in unanimitate revocarea din functie a presedintelui ASF. Negritoiu nua fost prezent la sedinta si a trimis o scrisoare in care a subliniat ca revocarea unui membru al consiliului de conducere al ASF nu este legal posibila, cat timp acesta indeplineste conditiile care au stat la baza numirii sale.

Nemultumirea lui Dan Paul a pornit de la o serie de decizii recente ale ASF, printre care se afla si comisionul de 1% din veniturile din exploatare pe care brokerii trebuie il plateasca catre ASF. Autoritatea a decis anul trecut ca aceasta taxa sa fie eliminata in cazul intermediarilor din afara Romaniei, mentinand insa comisionul pentru brokerii locali.

“Am cerut sa se elimine si in cazul nostru, deoarece in momentul de fata exista o discriminare, dar am fost refuzati si ni s-a spus ca se va analiza in viitor aceasta cerere. Ni se pregateste de asemenea si un regulament de formare profesionala, chipurile pentru a se ridica standardele in piata. Acest regulament este de fapt copiat dupa modelul unei asociatii profesionale din domeniul asigurarilor. Ce legatura are paita de capital cu asigurarile?”, a declarat Dan Paul, care a mai adaugat si ca “ASF este una dintre principalele bariere pentru dezvoltarea pietei, deoarece acolo lucreaza in continuare rude de politicieni, soti si sotii care nu stiu sa faca nimic”.

Citeste si:
Cine sunt noii sefi ai Bursei de Valori Bucuresti
Cine sunt noii sefi ai Bursei...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri