Titlurile Snap au inchis la 24,48 dolari pe unitate, cu mult peste pretul din oferta publica initiala de 17 dolari pe unitate, conferind companiei o capitalizare de 28,3 miliarde de dolari, egala cu cea a companiilor CBS si Target, conform News.ro.

In timpul tranzactiilor, actiunile Snap au urcat pana la 26,05 dolari pe unitate si o capitalizare de 29,1 miliarde de dolari.

Proprietara aplicatiei Snapchat a atras miercuri 3,4 miliarde de dolari prin oferta publica, peste suma de 3 miliarde de dolari oferita de Facebook in 2013 pentru cumpararea companiei.

In conditiile in care o optiune de achizitie suplimentara de actiuni va fi probabil exercitata, suma atrasa ar putea urca la 3,9 miliarde de dolari.

Citeste si:

In acest fel, oferta publica initiala a Snap va deveni cea mai mare efectuata in SUA de o companie de tehnologie dupa cea a Alibaba Group in 2014, chiar daca Snap nu a obtinut niciodata profit.

Chiar daca veniturile Snap au urcat de aproape sapte ori, pierderea neta a crescut cu 38% in 2016, la 514,6 milioane de dolari.

Snap este concurata intens de operatori mai mari, cum este Instagram, detinuta de Facebook.

Sursa foto: dennizn / Shutterstock.com