Dividendele BRD vor fi platite in data de 30 mai 2017, randamentul brut al acestora fiind de 5,9%, avand in vedere cotatiile inregistrate pe Bursa de Valori Bucuresti la startul sedintei de vineri.

Anterior, Fondul Proprietate si NN au propus cresterea dividendului brut la 1,045 lei/actiune, reprezentand o rata de distributie de 100% din profitul net neconsolidat al BRD pe 2016. De asemenea, Fondul a solicitat mandatarea Consiliului de Administratie sa analizeze si sa propuna actionarilor decizii corporative vizand optimizarea structurii de capital a bancii avand ca rezultat reducerea pana la sfarsitul anului 2017 a ratei fondurilor proprii de nivel 1 (Tier 1) la nivel consolidat pana la nivelul de 16,6%.

FP si-a argumentat cererea mentionand ca la sfarsitul anului 2016, rata fondurilor proprii de nivel 1 (Tier 1) la nivel consolidat al BRD era de 20,4% (inainte de includerea profitul net aferent anului 2016), ceea ce "reprezinta un nivel ridicat comparativ cu cerintele de reglementare precum si in comparatie cu nivelurile inregistrate de alte grupuri bancare din regiune".

Citeste si:

Ulterior, pana la sfarsitul trimestrului al doilea al anului 2018, FP isi doreaa ca rata fondurilor proprii Tier 1 sa nu depaseasca cu mai mult de 1% Cerinta Globala de Capital (OCR) solicitata de catre Banca Nationala a Romaniei, care in prezent este de 12%.

Actiunile BRD au deschis sedinta de vineri in scadere cu 0,8%, un titlul al bancii cu actionariat majoritar francez fiind cotat la 12,32 lei.