Din suprafata tranzactionata, reinnoirile reprezinta aproape 8.000 de metri patrati, mutarile acopera aproximativ 23.000 de metri patrati, in timp ce spatii cu o suprafata de aproximativ 37.000 de metri patrati au fost inchiriate de companii care se extind sau au decis sa inceapa operatiuni noi in Bucuresti, avand planuri de recrutare pentru aproximativ 4.000 de posturi.

Citeste in articolul complet din Wall-Street PRO care sunt zonele preferate in tranzactiile cu birouri, orasele in care s-a remarcat o activitate tranzactionala sustinuta si de unde vine cererea "sanatoasa".

De asemenea, in conditiile in care stocul de spatii de birouri din Bucuresti a ramas constant, rata de neocupare a scazut la un nivel de aproximativ 8,2%, fata de 9,3% la jumatatea anului. De departe, cea mai mare parte a cererii a fost generata de companiile din sectoarele IT&C si BPO, care au inchiriat in cel de-al treilea trimestru spatii cu o suprafata cumulata de 55.000 de metri patrati, reprezentand aproximativ 80% din volumul tranzactiilor.

In ceea ce priveste zonele preferate, 33% din suprafata tranzactionata se afla in cladiri din Pipera, urmata de zonele Vest (22%) si CBD (22%), in timp ce tranzactiile din zona Centru - Nord, cea mai dinamica in ultimii ani, au reprezentat doar 9% din volum, in conditiile in care rata de neocupare este de doar 4%, iar pentru acest an nu sunt asteptate livrari noi.