Mihai Vasiliu, trainer in trading: Sistemul finaciar clasic se transforma. Asistam la o migrare a banilor

Sistemul financiar clasic, asa cum il stim, este in plin proces de transformare, chiar daca aceasta tendinta nu este intens mediatizata si in ciuda faptului ca actorii pietei nu vor sa accepte, considera Mihai Vasiliu, project manager Trade Mentoring, trader si trainer in acest domeniu. Invitat la emisiunea Profesionistii in Investitii, acesta a vorbit despre migrarea banilor si despre noile tendinte care se remarca pe pietele financiare internationale.

“Cam tot ce se intampla pe pietele financiare si de capital este legat de incredere. Constat o migrare a banilor, deocamdata subtila, dar care se intampla. Un exemplu in acest sens este legat de cripto-monede. A durat 7 ani ca aceasta piata sa ajunga la o capitalizare totala de 10 miliarde de lei, in urmatorul an piata s-a dublat si apoi, in inca 3 luni, s-a dublat din nou, ajungand la 40 miliarde euro. Este o suma mica, dar remarcam un trend. Nevoia de baza este de incredere. Banii sunt inteligenti, migreaza si nu au frontiere”, a explicat Mihai Vasiliu.

Acesta remarca si alte fenomene in piata financiar, precum cel al aplicatiilor tehnologice care revolutioneaza domeniul financiar – fintech-urile – sau apetitul ridicat pentru cripto-moende.

Migrarea banilor despre care traderul vorbeste nu este vizibila doar la investitorii de retail, ci si la marile corporatii, care nu isi permit sa rateze aceste trenduri.

Sunt corporatii mari care si-au facut propriile cripto-monede sau platforme de crowd-funding. Exista un apetit ridicat pentru descentralizare, transparenta, nu mai vor un singur actor sau un numar limitat. Nu se doreste o mediatizare intensa a acestui curent, dar este evident ca sistemul financiar clasic pe care il stim este in transformare. Chiar daca marii actori nu accepta, ea se intampla.

Mihai Vasiliu

Trade Mentoring deruleaza proiecte educationale, cursuri, sesiuni de mentoring pentru pietele financiare si, de asemenea, furnizeaza semnale de tranzactionare pentru o gama larga de produse financiare, in paralel cu participarea la conferinte si evenimente din domeniu, in intreaga lume.

Setari Cookie-uri