Toate actiunile noi emise de Teraplast au fost alocate actionarilor existenti la data de 18 iulie, acestia primind o actiune noua pentru fiecare 1,95 detinute. Valoarea actiunii TRP a scazut luni cu 33,3% pe bursa, in ziua majorarii de capital, insa corectia a fost mai mica decat valoarea care trebuia sa rezulte matematic ca urmare a operatiunii.

Per ansamblu, Teraplast a generat un randament de 27,7% luna aceasta pentru investitori, luand in calcul evolutia de pe bursa dar si actiunile gratuite distribuite.

A doua cea mai performanta actiune din iulie este Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT), care a crescut cu 26,7% dupa anuntul potrivit caruia au fost depuse opt oferte pentru cumpararea activelor si dupa ce administratorul special a mentionat ca in cel mult doua luni am putea avea o decizie privind castigatorul licitatiei.

Citeste si:

BET, principalul indice al Bursei de Valori Bucuresti, a urcat cu 5,2% in iulie, in vreme ce BET Plus, indicele care urmareste evolutia intregii piete, a castigat 5,4%.

Evolutiile si randamentele mentionate in articol au fost calculate in functie de cotatiile inregistrate pe BVB miercuri, la ora 16:00.

Foto: Compania