Astfel, unul din subiectele aflate pe ordinea de zi a Adunarii Generale a Actionarilor din 31 august, la cererea actionarului Fondului Proprietatea, este ”aprobarea initierii de catre societate a unei actiuni in raspundere impotriva acelor membrii ai consiliului de supraveghere (CS) al Hidroelectrica numiti prin Hotararea AGA nr.5/2017 si nr.8/2017 care au aprobat, in sedinta din data de 5 iulie, numirea membrilor Directoratului societatii, pentru daunele produse societatii prin aprobarea acestei numiri contrar reglementarilor interne si legale in vigoare”, scrie News.ro.

De altfel, Fondul Proprietatea si-a exprimat zilele trecute ”indignarea si surprinderea” cu privire la amendamentele propuse de Ministerul Energiei la actualele contracte de mandat ale membrilor Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica, care cresc riscul de coruptie in Hidroelectrica.

In Adunarea Generala a Actionarilor Hidroelectrica, ce va avea loc pe 3 august, Ministerul Energiei va propune prelungirea mandatului membrilor Consiliului de Supraveghere cu inca patru luni.

Membri propusi sunt: Ioana-Andreea Lambru, Radu-Spiridon Cojocaru, Karoly Borbely, Laurentiu-Dan Tudor, Horia-Marian Gambuteanu si Andreea Negru-Ciobanu. La randul sau, actionarul minoritar Fondul Proprietatea o propune tot pe Oana Truta membru in Consiliul de Supraveghere.

Sursa foto: Shutterstock