Administratorii SIF Oltenia (SIF5) au convocat o Adunare Generala Ordinara a Actionarilor la inceputul lunii septembrie in cadrul careia au fost propuse doua noi variante de repartizare a profitului din 2016.

Prima propunere, apartinand board-ului SIF Oltenia, vizeaza acorarea unui dividend brut de 0,09 lei/actiune, suma totala a distributiilor de bani urmand sa ajunga la 52,2 mil. lei (51,5% din profitul net inregistrat in 2016). Dividendul ar avea un randament de 5% luand in calcul pretul actiunilor SIF5 inregistrat pe Bursa de Valori Bucuresti la deschiderea miercuri.

Administratorii mai propun ca pe langa acest dividend societatea sa desfasoare si un program de rascumparari in valoare de 49 mil. lei, care sa fie executat la preturi cuprinse intre 1,5 lei/actiune si 2,5 lei/actiune.

A doua varianta de repartizare a profitului din 2016 vine la propunerea unor actionari SIF Oltenia, care au cerut un dividend brut de 0,1571 lei/actiune, reprezentand 90% din profitul net al societatii.

Daca oricare dintre cele doua variante va fi aprobata de actionari, data platii va fi cea de 1 noiembrie 2017.

Conducerea SIF Oltenia a venit si in aprilie cu doua propuneri de repartizare a profitului, insa ambele au fost respinse de actionari la acea data. Astfel, actionarii SIF5 au avut initial de ales intre un dividend brut de 0,0815 lei/actiune (46,6% din profit), sau doar un program de rascumparare in valoare de 72,5 mil. lei.

Actiunile SIF Oltenia au deschis sedinta de miercuri la un pret de 1,798 lei/actiune, in crestere cu 0,5%.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri