10 August 2017

Electroarges va face oferta publica de preluare Carbochim. Fostul director cere revocarea intregului CA



Administratorii producatorului de electrocasnice Electroarges (ELGS) au aprobat initierea procedurii ofertei publice de preluare obligatorie a Carbochim (CBC) si efectuarea demersurilor in acest sens in fata ASF. Acestia au convocat si o Adunare Generala Ordinara a Actionarilor ce are pe ordinea de zi revocarea tuturor membrilor Consiliului de Administratie.

Initierea ofertei publice a fost impusa printr-o sentinta judecatoreasca, ca urmare a faptului ca Electroarges si un grup de firme asociate omului de afaceri Catalin Chelu (in prezent decedat) detineau peste 33% din titlurile Carbochim. Oficialii Electroarges nu au dat mai multe detalii despre oferta publica pe care urmeaza sa o faca.

Administratorii Electroarges au convocat si AGOA in data de 20/21 septembrie, principalul punct pe ordinea de zi fiind revocarea intregului Consiliu de Administratie si alegerea unor noi membri. Convocarea a venit ca urmare a cererii lui Ion Gavrila, fost director al societatii pana in luna mai 2017, cand a fost revocat din functie fara explicatii oficiale. Ion Gavrila este unul dintre actionarii semnificativi ai Electroarges.

Actiunile ELGS au crescut cu 52% anul acesta pe Bursa de Valori Bucuresti, compania avand in prezent o capitalizare de 104,2 mil. lei.



Citeste si