“Directorul general adjunct, Alin Barbu, reprezinta legal Societatea si asigura conducerea zilnica si nemijlocita a BVB, potrivit Actului Constitutiv, Regulamentului de Organizare si Functionare al Societatii si hotararilor Consiliului Bursei”, se mentioneaza in cel mai recent raport.

Conform documentului, “Alin Barbu este director-conducator autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiara, exercita conducerea si are prerogative specifice activitatii de operator de piata / sistem a Societatii din anul 2009”.

Situatia conducerii BVB a devenit incerta inca de la finalul saptamanii trecute cand in sedinta Consiliului Bursei, convocata pentru a prelungi sau pentru a pune capat mandatului lui Ludwik Sobolewski, nu s-a luat nicio decizie din cauza lipsei de cvorum.

Citeste si:

Contractul de mandat al lui Sobolewski a expirat in data de 21 august, iar comunicarile ulterioare ale BVB nu au reusit sa lamureasca situatia.

In prima faza, Bursa anunta ca mandatul lui Sobolewski ramane in vigoare si o decizie a Consiliului Bursei va lamuri termenii contractuali, daca nu va decide altfel.

In aceeasi zi, institutia a revenit cu precizari privind situatia neclara legata de mandatul lui Sobolewski. Intr-un raport curent semnat de acesta, se arata ca polonezul ar putea sa isi continue mandatul de director general al BVB pana la o decizie de revocare luata de Consiliul Bursei, dar, „avand in vedere situatia juridica neobisnuita”, a decis sa nu isi exercite mandatul.