"Eu am avut niste experiente cu bancile. Am avut un cont in banca cu o suma minora, 500 de dolari, si dupa doi ani m-a sunat banca sa-mi spuna nu doar ca nu mai am am banii, ci ca mai trebuie sa mai dau eu 50 de dolari, ca de fapt comisionul cu care au avut grija de ei, i-au pazit, i-au dus la toaleta noaptea sau le-au dat sa bea apa cand le era sete, a mancat fondul si trebuie sa mai aduc si eu niste bani de acasa. Din momentul asta eu am zis: "Iertati-ma, dar Terente era copil pe langa voi! Chiar era baiat bun", a comentat marti seara Mihai Tudose.

Astfel, cea mai afectata actiune bancara listata pe BVB a fost BRD, care a pierdut in sedinta de miercuri 3,74%, ajungand la inchidere la pretul de 13,38 lei/titlu. Si actiunile Bancii Transilvania (TLV) au pierdut peste 3%, coborand la cotatia de 2,37 lei/actiune.

Titlurile Patria Bank (PBK) s-au depreciat mai usor, cu doar 0,49%, pana la cotatia de 0,1020 lei, insa pretul este deja foarte aproape de valoarea nominala, iar banca are un free-float foarte redus.

Erste Bank (EBS), pe de alta parte, actiune al carei curs este stabilit pe piata principala din Viena, a crescut cu 0,61%, la un pret de 164,50 lei/titlu.