„Romania este o alta tara unde principalele provocari si riscuri pot fi atribuite politicii locale. Recent, o crestere semnificativa a cheltuielilor bugetare si lipsa de respect fata de legea guvernarii corporative la numirea consiliilor de administratie in intreprinderi de stat sunt doar doua exemple. Noi credem ca aceste politici vor fi corectate in curand”, explica Konieczny.

Economia in plina expansiune, cu o crestere a PIB de peste 8% in trimestrul al treilea poate sa insemne o serie de oportunitati de investitii interesante.

„In plus, presupunand ca programul de lansare a ofertelor publice initiale, investitorii pot beneficia de o potentiala imbunatatire a Romaniei de la statutul de piata de frontiera la cel de piata emergenta, conform indicelui MCSI, in urmatorii trei ani”, a mai spus acesta.

In aceea ce priveste aderarea la zona euro, Konieczny crede ca sunt sanse sa respectam tinta pentru anul 2022, in ciuda recentelor provocari bugetare.

Bursa, ASF si BNR au facut...
Citeste si: Bursa, ASF si BNR au facut lista celor 8 "pacate" ale pietei de...

Privire macro de ansamblu

In aceeasi postare, Konieczny remarca faptul ca economiile din Europa de Est au performat foarte bine, pe fondul cresterii costumului intern si a sustinerii din piata modiala, cu rate ale dobanzii mici si crestere a investitiilor.

Pietele au ignorat in mare masura preocuparile legate de potentialul impact negativ al Brexitului asupra UE.
Greg Konieczny

„Suplimentar, noi vedem o tendinta accelerata a companiilor internationale de a muta centrele de productie si de servicii catre Europa Centrala si de Est. Drept urmare, exporturile din regiune ar trebui sa fie benefice in continuare. Inca mai gasim o multime de afaceri in regiune in comparatie cu alte piete emergente. Consideram ca evaluarile companiilor cotate la bursa par atragatoare, in special in spatiul destinat consumatorilor, precum si al bancilor, care ar trebui sa beneficieze de cresterea potentiala a ratelor dobanzilor”, spune managerul.

Din punctul sau de vedere, cea mai importanta provocare pentru economiile regionale pare sa fie presiunea de crestere a salariilor din cauza nivelului foarte scazut al somajului.

Urmeaza zile "fierbinti" la...
Citeste si: Urmeaza zile "fierbinti" la FP: intalniri cu investitorii si o AGA