Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat, marti, ca scaderea burselor nu afecteaza Romania, amintind ca tara noastra a imprumutat doua miliarde de euro de pe pietele externe, iar acest lucru arata "foarte clar", in opinia sa, interesul investitorilor, noteaza Agerpres.

"Teoretic, orice poate sa afecteze, intr-un fel sau altul. Partea buna este, si preiau ca mesaj pozitiv ceea ce s-a intamplat saptamana trecuta la Ministerul de Finante, am avut un imprumut de doua miliarde de euro, ceea ce arata foarte clar interesul investitorilor fata de piata din Romania, de economia din Romania, mai ales pe termen lung - e un mesaj important", a precizat Teodorovici, la Palatul Parlamentului.

Un alt argument care demonstreaza stabilitatea pietei romanesti este, potrivit ministrului de Finante, structura investitorilor.

"Sunt investitori din tari precum Germania, Austria, Marea Britanie, din America. La fel, costurile sunt unele foarte avantajoase. Sunt chestiuni care arata foarte clar increderea investitorilor straini in economia Romaniei pe termen lung, ceea ce conteaza", a sustinut Eugen Teodorovici.

Intrebat daca Romania este afectata de caderea burselor, el a raspuns: "Nu, nu ne afecteaza, asta e punctul meu de vedere".

La zi cu fiscalitatea din...
Citeste si: La zi cu fiscalitatea din Romania. Noutati de la ANAF!


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Prapad pe bursa dupa 'cadoul' de Craciun facut de Guvern