Purcari vine pe bursa la pretul minim. IPO-ul are o valoare de 40 mil. euro

Oferta publica initiala (IPO) prin intermediul careia producatorul de vinuri Purcari (WINE) se va lista pe Bursa de Valori Bucuresti a fost vanduta la pretul minim de 19 lei/actiune, valoarea totala a tranzactiei ajungand la 186,2 mil. lei (40 mil. euro).

Actiunile companiei vor intra la tranzactionare pe BVB cel mai probabil la data de 14 februarie, au anuntat intermediarii IPO-ului, Raiffeisen Bank si Swiss Capital.

Oferta Purcari s-a desfasurat in perioada 29 ianuarie – 8 februarie, intervalul pretului de subscriere fiind cuprins intre 19 si 28 lei/actiune. Pretul de oferta a fost stabilit in functie de ordinele plasate de investitorii institutionali.

Investitorii de retail au trimis ordine de cumparare de aproape 4 ori mai mari decat actiunile Purcari pe care le aveau rezervate, la finalul zilei de joi, in sistemul BVB fiind inregistrate 1.582 de ordine pentru 4,04 milioane de titliuri.

Citeste si:
Actiunile Purcari scad cu peste 3% pe bursa dupa datele financiare
Actiunile Purcari scad cu...
Sursa foto: Shutterstock
Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri