Zentiva NV, companie controlata de francezii de la Sanofi, anunta oficial ca vrea sa cumpere toate actiunile pe care nu le detine in cadrul producatorului roman de medicamente Zentiva SA (fosta Sicomed - SCD), valoarea maxima a tranzactiei urmand sa ajunga la 267,3 milioane lei. Pretul de cumparare oferit in cadrul ofertei publice de cumparare este 3,5 lei/actiune.

Astfel, in perioada 20.02.2018 - 05.04.2018, Zentiva N.V. initiaza oferta publica de cumparare in vederea achizitionarii tuturor actiunilor societatii Zentiva aflate in circulatie si care nu sunt detinute de aceasta si de persoanele cu care actioneaza in mod concertat. Este vorba de un numar de 76.377.607 actiuni, reprezentand 18,32% din capitalul social al societatii.

Intermediarul ofertei publice de cumparare este BRD – Groupe Societe Generale S.A.

Zentiva are o capitalizare de 1,41 miliarde lei, francezii de la Sanofi fiind in prezent cel mai mare actionar al companiei, controland direct si indirect peste 80% din titlurile SCD.

Compania este parte a grupului Sanofi incepand cu luna martie 2009. Portofoliul de produse al companiei acopera mai multe arii terapeutice, concentrandu-se mai mult asupra bolilor cardiovasculare, afectiunilor inflamatorii, durerii, infectiilor si bolilor sistemului nervos central, precum si asupra bolilor gastrointestinale si urologice.

Deal cu 2,4% din Zentiva...
Citeste si: Deal cu 2,4% din Zentiva pentru 7 mil. lei

Te invitam la HealthCare Trends, eveniment wall-street.ro, sa afli mai multe despre tendintele din piata farmaceutica.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Sanofi pune pe masa 268 mil. lei pentru preluarea integrala a Zentiva