Romgaz estimeaza pentru acest an un profit brut de 1,6 miliarde de lei, în scadere cu 27% fata de valoarea preliminata a indicatorului aferent anului 2017, respectiv 2,1 miliarde de lei, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli citat de Agerpres.

Veniturile vor scadea cu 8%, pana la 4,5 miliarde de lei, in timp ce cheltuielile vor fi mai mari cu 6% si vor ajunge la 2,9 miliarde de lei.

"Procentul de repartizare a profitului pentru dividende cuvenite actionarilor este de 50% (conform OG 64/2001 - n.r.), iar diferenta nerepartizata se aloca surselor proprii de dezvoltare", se mentioneaza in document.

Nivelul creantelor restante, estimat pentru finalul anului 2018, este de 1,2 miliarde de lei, iar nivelul arieratelor va fi zero.

Totodata, compania va investi in acest an 1,6 miliarde de lei, exclusiv din surse proprii, principalele proiecte de investitii vizand compensarea declinului natural al productiei de gaze naturale.

Citeste si:
Cati bani vor incasa actionarii companiilor de pe bursa in 2019
Ce dividende vor acorda...

Romgaz S.A. este cel mai mare producator si principal furnizor de gaze naturale in Romania, principalele segmente ale activitatii sale fiind explorarea, productia de gaze naturale si furnizarea de gaze naturale, inmagazinarea de gaze si producerea de energie electrica.

Sursa foto: Compania

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Marile companii de pe bursa taie bugetele de frica Ordonantei Taxelor