Romgaz estimeaza pentru acest an un profit brut de 1,6 miliarde de lei, în scadere cu 27% fata de valoarea preliminata a indicatorului aferent anului 2017, respectiv 2,1 miliarde de lei, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli citat de Agerpres.

Veniturile vor scadea cu 8%, pana la 4,5 miliarde de lei, in timp ce cheltuielile vor fi mai mari cu 6% si vor ajunge la 2,9 miliarde de lei.

"Procentul de repartizare a profitului pentru dividende cuvenite actionarilor este de 50% (conform OG 64/2001 - n.r.), iar diferenta nerepartizata se aloca surselor proprii de dezvoltare", se mentioneaza in document.

Nivelul creantelor restante, estimat pentru finalul anului 2018, este de 1,2 miliarde de lei, iar nivelul arieratelor va fi zero.

Totodata, compania va investi in acest an 1,6 miliarde de lei, exclusiv din surse proprii, principalele proiecte de investitii vizand compensarea declinului natural al productiei de gaze naturale.

Romgaz S.A. este cel mai mare producator si principal furnizor de gaze naturale in Romania, principalele segmente ale activitatii sale fiind explorarea, productia de gaze naturale si furnizarea de gaze naturale, inmagazinarea de gaze si producerea de energie electrica.

Sursa foto: Compania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri