Transgaz propune dividende sub asteptari: doar jumatate din profit merge la actionari

Administratorii Transgaz (TGN) propun actionarilor acordarea unui dividend brut de 25,22 lei/actiune pentru 2017, ceea ce inseamna ca transportatorul de gaze ar distribui astfel doar 50% din profitul de anul trecut.

Oficialii societatii explica faptul ca repartizarea unei cote de 90% din profit, asa cum statul a cerut prin memorandumul aprobat in februarie 2018, "poate atrage imposibilitatea Transgaz de a finanta proiectele de dezvoltare strategice cu incadrare in limitele de indatorare impuse prin contractele de finantare". In aceste conditii, oficialii Transgaz spun ca vor intreprinde formalitatile necesare in vederea obtinerii mandatului necesar aprobarii in AGA a unei cote de repartizare a profitului sub cea de 90%.

Daca dividendul de 25,22 lei va fi aprobat, acesta ar avea un randament de 6,2% avand in vedere cotatiile inregistrate in prezent pe Bursa de Valori Bucuresti. Actiunile Transgaz scadeau cu 2% la startul sedintei de tranzactionare de joi, atingand nivelul de 405 lei/actiune.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri