Administratorii Transgaz (TGN) propun actionarilor acordarea unui dividend brut de 25,22 lei/actiune pentru 2017, ceea ce inseamna ca transportatorul de gaze ar distribui astfel doar 50% din profitul de anul trecut.

Oficialii societatii explica faptul ca repartizarea unei cote de 90% din profit, asa cum statul a cerut prin memorandumul aprobat in februarie 2018, "poate atrage imposibilitatea Transgaz de a finanta proiectele de dezvoltare strategice cu incadrare in limitele de indatorare impuse prin contractele de finantare". In aceste conditii, oficialii Transgaz spun ca vor intreprinde formalitatile necesare in vederea obtinerii mandatului necesar aprobarii in AGA a unei cote de repartizare a profitului sub cea de 90%.

Daca dividendul de 25,22 lei va fi aprobat, acesta ar avea un randament de 6,2% avand in vedere cotatiile inregistrate in prezent pe Bursa de Valori Bucuresti. Actiunile Transgaz scadeau cu 2% la startul sedintei de tranzactionare de joi, atingand nivelul de 405 lei/actiune.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri