Sefii Transgaz incearca din nou sa dea doar 50% din profit sub forma de dividende. Brokerii se asteapta ca statul sa pluseze chiar si peste 90%

Administratorii Transgaz (TGN) vor propune din nou actionarilor un dividend brut de 25,22 lei/actiune, echivalentul a 51% din profitul inregistrat de societate in 2017, dupa ce aceeasi cerere a fost deja refuzata in AGA de saptmana trecuta.

Anterior, statul a respins atat propunerea de dividend a Consiliului de Administratie Transgaz (50% din profit, respectiv 25,22 lei/actiune), cat si propria cerere de dividend (90% din profit, respectiv 45,38 lei/actiune).

"Personal ma astept ca statul sa vina in noua AGA cu o propunere de dividend de 90% din profit, precum si cu o propunere de dividend suplimentar, din rezerve, din acest motiv fiind si respinsa propria propunere de dividend facuta anterior", mentioneaza Dragos Mesaros, directorul de tranzactionare al casei de brokeraj Tradeville.

Oficialii Transgaz sustin ca repartizarea unei cote de 90% din profit, asa cum statul a cerut prin memorandumul aprobat in februarie 2018, "poate atrage imposibilitatea Transgaz de a finanta proiectele de dezvoltare strategice cu incadrare in limitele de indatorare impuse prin contractele de finantare".

Actiunile Transgaz scadeau miercuri pe Bursa de Valori Bucuresti cu 0,7%, pana la pretul de 394 lei/titlu.

Citeste si:
Năsui: Transelectrica şi Transgaz rămân la Secretariatul General al...
Năsui: Transelectrica şi...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri