Romgaz face pe plac statului si anunta un dividend urias

Consiliul de Administratie al Romgaz (SNG) va propune luna viitoare actionarilor un dividend brut de 4,99 lei/actiune, care le va aduce acestora un castig de 13,1%, avand in vedere cotatiile de vineri de pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Acesta este cel mai mare randament al dividendelor anuntate in 2018 pe BVB.

Din dividendul total, 4,34 lei vor fi distribuiti din profitul net inregistrat in anul 2017, in vreme ce 0,65 lei reprezinta distributia din rezultatul reportat. Dividendele cuvenite actionarilor vor totaliza astfel 1,67 mld. lei, adica 89,7% din profitul net inregistrat anul trecut.

Romgaz va indeplini in acest fel cerinta Guvernului ca toate companiile de stat sa distribuie anul acesta 90% din profitul anual sub forma de dividende. Cu o zi in urma, Transgaz a propus dividende ce reprezinta 50% din profitul pe anul 2017.

Actiunile Romgaz cresteau la deschiderea sedintei bursiere de vineri cu 3,2%, la pretul de 37,9 lei/actiune, aceasta fiind cea mai buna evolutie din piata.

Citeste si:
Bursa este la maxime istorice. Ce dividende vor distribui companiile?
Bursa este la maxime...
Sursa foto: Compania
Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri