OMV vrea sa inceapa recuperarea investitiilor de la Petrom. Compania anunta o noua politica de dividende

OMV Petrom (SNP) a anuntat o noua politica de dividende, compania asumandu-si ca va mari in fiecare an distributiile catre actionari, sau in cel mai rau caz va fi mentinut nivelul din anul precedent. Anuntul vine dupa ce austriecii de la OMV au investit masiv in anii precedenti, acestia dorind cel mai probabil sa inceapa sa isi recupereze o parte din banii pusi la bataie de-a lungul timpului la Petrom.

"OMV Petrom se angajeaza sa asigure actionarilor o rentabilitate competitiva pe perioada ciclului de afaceri, inclusiv prin plata unui dividend crescator. Ne propunem sa crestem in fiecare an valoarea dividendului sau cel putin sa mentinem nivelul din anul anterior, in concordanta cu performanta financiara si necesarul de investitii, avand in vedere soliditatea financiara pe termen lung a Societatii", au mentionat oficialii companiei intr-un comunicat publicat pe Bursa de Valori Bucuresti.

Compania petroliera va propune actionarilor in acest an un dividend brut de 0,02 lei/actiune, valoarea totala a distributiilor urmand sa ajunga la 1,13 mld. lei (45% din profitul net pe 2017). Actiunile SNP au inchis sedinta bursiera de miercuri la pretul de 0,326 lei/unitate (+1,4%), randamentul dividendelor fiind de 6,1% avand in vedere aceasta cotatie.

Petrom a anuntat recent ca fostul CEO Mariana Gheorghe va fi inlocuita de scotianca Christina Verchere, aceasta urmand sa preia functia pana cel tarziu la data de 21 mai 2018.

Cititi mai mult despre mandatul Marianei Gheorghe.

Citeste si:
OMV Petrom: România va deveni cel mai important producător de gaze...
OMV Petrom: România va deveni...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri