Producatorul de aluminiu Alro Slatina (ALR) a angajati consultanti in vederea unei posibile oferte pe Bursa de Valori Bucuresti sau pe alta piata. Compania anuntase o oferta publica secundara si in 2011, care insa nu s-a mai realizat niciodata.

"In concordanta cu abordarea permanenta a companiei cu privire la imbunatatirea lichiditatii si a performantei actiunilor ALRO pe BVB, compania confirma ca a angajat consultanti pentru a oferi consultanta in acest sens", se mentioneaza intr-un raport al companiei publicat pe Bursa de Valori Bucuresti.

Oficialii Alro spun insa ca nu pot prezice cu certitudine rezultatul unei astfel de consultari, "care poate sau nu poate duce la o tranzactie pe pietele de capital sau la alt eveniment privind lichiditatea si care va depinde de mai multi factori, inclusiv de conditiile pietei si de interesul actionarilor sai".

In 2011, Grupul Vimetco, principalul actionar al Alro Slatina, anunta ca vrea sa desfasoare o oferta publica secundara de actiuni, fondurile obtinute urmand sa fie folosite pentru finantarea proiectelor grupului, pentru capitalul de lucru si pentru alte obiective decise de conducerea companiei.

Vimetco detine 84,1% din actiunile Alro, in vreme ce Fondul Proprietatea controleaza 10,2% din companie. Titlurile ALR cresteau miercuri pe bursa cu 1,6%, pana la nivelul de 4,22 lei/actiune. Avand in vedere aceasta cotatie, compania este evaluata la 2,96 mld. lei.

Citeste si:
Companiile europene au atras 21,8 mld. euro de pe burse in S1
Companiile europene au atras...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
E-INFRA nu se listeaza anul acesta la Bursa de Valori Bucuresti