Alro a angajat brokeri pentru o posibila oferta pe bursa

Producatorul de aluminiu Alro Slatina (ALR) a angajati consultanti in vederea unei posibile oferte pe Bursa de Valori Bucuresti sau pe alta piata. Compania anuntase o oferta publica secundara si in 2011, care insa nu s-a mai realizat niciodata.

"In concordanta cu abordarea permanenta a companiei cu privire la imbunatatirea lichiditatii si a performantei actiunilor ALRO pe BVB, compania confirma ca a angajat consultanti pentru a oferi consultanta in acest sens", se mentioneaza intr-un raport al companiei publicat pe Bursa de Valori Bucuresti.

Oficialii Alro spun insa ca nu pot prezice cu certitudine rezultatul unei astfel de consultari, "care poate sau nu poate duce la o tranzactie pe pietele de capital sau la alt eveniment privind lichiditatea si care va depinde de mai multi factori, inclusiv de conditiile pietei si de interesul actionarilor sai".

In 2011, Grupul Vimetco, principalul actionar al Alro Slatina, anunta ca vrea sa desfasoare o oferta publica secundara de actiuni, fondurile obtinute urmand sa fie folosite pentru finantarea proiectelor grupului, pentru capitalul de lucru si pentru alte obiective decise de conducerea companiei.

Vimetco detine 84,1% din actiunile Alro, in vreme ce Fondul Proprietatea controleaza 10,2% din companie. Titlurile ALR cresteau miercuri pe bursa cu 1,6%, pana la nivelul de 4,22 lei/actiune. Avand in vedere aceasta cotatie, compania este evaluata la 2,96 mld. lei.

Citeste si:
Ele sunt cele mai puternice femei din marile companii românești
Ele sunt cele mai puternice...

Sursa foto: Shutterstock
Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri