Daniel Farmache, deputy CEO E-INFRA, la Inspiratie in Business: cand se va lista compania pe Bursa de Valori Bucuresti

Furnizorul de infrastructura si servicii conexe Electrogrup Infrastructure (E-Infra) nu se va lista pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) anul acesta, a anuntat Daniel Farmache, deputy CEO al holdingului, la emisiunea Inspiratie in Business. Compania si-a anuntat intentia de listare cu aproape doua saptamani in urma.

"Listarea, un pas important si entuziasmant in viata oricarei companii, probabil ca nu va fi anul acesta, insa evaluam in continuare piata si vom decide in functie de mai multi parametrii cand va fi cel mai bun moment sa iesim. Credem ca aici suntem cel mai bine cunoscuti, dimensiunea se preteaza la piata romaneasca, suntem o companie cu capital 100% romanesc si ne dorim sa fim listati acasa", a explicat Daniel Farmache.

Urmareste emisiunea integral pentru mai multe declaratii despre proiectele actuale si planurile de viitor ale companiei.

E-Infra este un holding infiintat in decembrie 2017, de catre fratii Teofil si Simion Muresan impreuna cu Marian Pantazescu. Fiecare dintre cei trei detin in prezent aproximativ o treime din companie.

Daca ar fi avut loc in acest an, IPO-ul E-Infra ar fi fost al doilea desfasurat in 2018 pe BVB, in februarie fiind finalizata cu succes listarea producatorului de vinuri Purcari Wineries (valoare IPO 186 mil. lei). De notat ca in luna iulie, grupul rus Vimetco a incercat sa vanda pe BVB aproape 54% din actiunile Alro Slatina, insa oferta publica secundara de actiuni a esuat din cauza interesului scazut al investitorilor.

E-Infra planuieste sa lanseze un IPO format dintr-o componenta primara de majorare de capital social de pana la 1.250.000 actiuni ordinare noi si o oferta secundara de vanzare de pana la 1.250.000 actiuni ordinare existente. Teofil Muresan, Simion Muresan si Marian Pantazescu urmeaza sa ramana majoritari in companie si dupa IPO, fiind de asteptat ca free-float-ul companiei sa ajunga la aproximativ 30% din capitalul social.

Electrogrup Infrastructure isi are originea intr-o companie de constructii si servicii specializate, infiintata in 1997, care cu timpul a devenit un Grup de firme activ in trei segmente cheie: infrastructura de telecomunicatii, infrastructura energetica si serviciile pentru infrastructura.

Sub umbrela E-Infra se afla filialele Direct One, Electrogroup, Netcity Telecom, Nova Power & Gas si cu asociatul sau detinut in proportie de 40% Wind Energy Service East Europe.

Netcity Telecom opereaza reteaua subterana de fibra optica a Bucurestiului, compania fiind preluata integral in februarie 2017 de catre operatorul de telecomunicatii Direct One. Aceasta reprezinta cea mai importanta parte a holdingului E-Infra.

Setari Cookie-uri