In cursul anului 2016, activitatea Romgaz a facut obiectul unui control al Curtii de Conturi a Romaniei – Camera de Conturi Sibiu, in urma controlului fiind emisa Decizia nr. 26/01.06.2016, prin care se prevede “Identificarea platilor nejustificate reprezentand sporul acordat pentru lucru sistematic peste programul normal de lucru, calcularea, stabilirea intinderii prejudiciului si recuperarea acestuia conform prevederilor legale”.

Ca urmare, conducerea Romgaz a transmis initial catre salariatii care au incasat aceste sume, in vederea recuperarii lor pe care amiabila.

“Intrucat recuperarea pe cale amiabila nu a fost posibila in cazul tuturor salariatilor notificati, Societatea s-a vazut nevoita sa demareze actiuni judecatoresti in acest sens. Pana la data prezentei s-au inregistrat pe rolul Tribunalului Sibiu 60 de dosare avand ca obiect recuperarea acestor sume, dosare in care calitatea de parat este detinuta de o parte a personalului de conducere - Sediu Romgaz”, se mentioneaza intr-un raport al companiei.

In perioada imediat urmatoare vor fi formulate actiuni judecatoresti in vederea recuperarii sporului acordat pentru lucru sistematic peste programul normal de lucru si impotriva angajatilor din cadrul sucursalelor Romgaz, care au beneficiat de aceste sume.

BVB: Capitalizarea...
Citeste si: BVB: Capitalizarea companiilor listate "sare" de 150 MLD. lei

Actiunile Romgaz scadeau marti cu 0,1%, pana la un pret de 36,65 lei/actiune. Avand in vedere aceasta cotatie, producatorul de gaze naturale este evaluat pe Bursa de Valori Bucuresti la 14,1 mld. lei.