Obligatiunile emise de Banca Transilvania in valoare de 285 de milioane de euro au intrat vineri la tranzactionare pe Bursa de Valori Bucuresti.

Obligatiunile nu au fost si nu vor fi oferite spre subscriere publicului larg din Romania. Titlurile au fost oferite spre subscriere prin intermediul unor plasamente private unui numar limitat de Investitori Eligibili, scrie Agerpres.

Banca Transilvania a anuntat, in 26 iunie, ca a inchis cu succes un plasament privat de obligatiuni de Nivel 2, negarantate subordonate, denominate in euro, purtatoare ale unei dobanzi egale cu EURIBOR6M + 3,75% pe an, scadente in 2028, cu o valoare nominala totala de 285 milioane de euro.

Banca Transilvania a inregistrat, in primele trei luni ale acestui an, un profit net de 366 milioane lei, iar Grupul Financiar Banca Transilvania a afisat un rezultat net de 389 milioane lei, se arata intr-un comunicat al BT.

In primele 3 luni ale acestui an, banca a acordat 44.000 de credite noi clientilor persoane fizice, IMM si Corporate.

Fotografia de final de an a...
Citeste si: Bursa in 2018: aceeasi lichiditate si actiuni subevaluate

Grupul Banca Transilvania a incheiat trimestrul I 2018 cu active de 60,1 miliarde lei, din care 59,6 miliarde lei sunt aferente bancii, creditele nete reprezentand 50,98% din activele grupului. Ritmul de crestere a veniturilor din comisioane operationale a fost de 18,2%. Eficienta operationala BT se pastreaza la un nivel confortabil, de 47%.

Strategia BT este sustinuta de actionari internationali precum BERD, IFC - Divizie a Bancii Mondiale si diferite fonduri de investitii. Banca Transilvania are acum peste 28.000 de actionari romani persoane fizice si aproape 55% capital romanesc.

Sursa foto: Banca Transilvania

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
A patra banca listata pe Bursa de Valori Bucuresti?