Piata romaneasca a reusit sa inchida primele sase luni din 2018 cu o crestere de 4,3% pe BET, principalul indice local, depasind astfel toate pietele din regiune si plasandu-se in top 5 la nivel european. In ciuda speculatiilor negative legate de viitorul Pilonului II de pensii, Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a rezistat pe plus in semestrul I, dupa un inceput de an extrem de bun si un sezonul al dividendelor in care companiile au fost din nou generoase cu investitorii.

Luand in calcul si dividendele distribuite anul acesta de principalele companii listate, piata locala de capital a generat un randament 11% in S1. In regiune, toate bursele au inchis intervalul ianuarie – iunie pe minus, Polonia avand cea mai slaba evolutie, cu o pierdere de 13,2%.

Actiunile producatorului de aluminiu Alro Slatina (ALR) au avut cea mai buna performanta pe Bursa de Valori Bucuresti anul acesta, cresterea de peste 30% venind in special in contextul in care compania controlata de grupul rus Vimetco a demarat o oferta publica secundara de actiuni, la un pret maxim care la momentul anuntului era cu 71% peste nivelul inregistrat in piata. Oferta Alro se desfasoara in prezent, aceasta urmand sa se inchida la data de 16 iulie.

Valoarea totala a tuturor instrumentelor financiare tranzactionate la BVB dupa prima jumatate a anului a depasit 1,5 miliarde de euro, in crestere cu 12 procente fata de perioada similara a anului trecut. Valorea medie zilnica de tranzactionare pe segmentul de actiuni din piata principala a crescut cu 3,3% si s-a apropiat de nivelul de 10 milioane de euro.

Bursa de Valori Bucuresti

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri