Luand in calcul si dividendele distribuite anul acesta de principalele companii listate, piata locala de capital a generat un randament 11% in S1. In regiune, toate bursele au inchis intervalul ianuarie – iunie pe minus, Polonia avand cea mai slaba evolutie, cu o pierdere de 13,2%.

Actiunile producatorului de aluminiu Alro Slatina (ALR) au avut cea mai buna performanta pe Bursa de Valori Bucuresti anul acesta, cresterea de peste 30% venind in special in contextul in care compania controlata de grupul rus Vimetco a demarat o oferta publica secundara de actiuni, la un pret maxim care la momentul anuntului era cu 71% peste nivelul inregistrat in piata. Oferta Alro se desfasoara in prezent, aceasta urmand sa se inchida la data de 16 iulie.

Valoarea totala a tuturor instrumentelor financiare tranzactionate la BVB dupa prima jumatate a anului a depasit 1,5 miliarde de euro, in crestere cu 12 procente fata de perioada similara a anului trecut. Valorea medie zilnica de tranzactionare pe segmentul de actiuni din piata principala a crescut cu 3,3% si s-a apropiat de nivelul de 10 milioane de euro.

Bursa de Valori Bucuresti

Statul cere dividende...
Citeste si: Statul cere dividende suplimentare si la Nuclearelectrica

Sursa foto: Agerpres