Reactia Digi dupa atacurile lui Valcov: "Ori necunoastere, ori manipulare"

Reprezentantii Digi Communications (proprietarul RCS&RDS) au reactionat la atacurile lansate recent de catre Darius Valcov, consilier al premierului, mentionand ca acesta face afirmatii care tradeaza fie o totala necunoastere a domeniului piete de capital, fie o strategie de manipulare a informatiilor.

„Respingem afirmatiile denigratoare exprimate in mod repetat de acest politician roman si constatam ca am devenit tinta unei adevarate campanii de defaimare. Nu facem politica si nu vrem sa fim implicati in jocuri politice. Insa, ne simtim datori fata de abonatii, investitorii, partenerii si angajatii nostri sa corectam informatiile eronate pe care cineva le arunca impotriva noastra in spatiul public. (...) Politicianul arunca o serie de afirmatii care induc in eroare si care tradeaza fie o totala necunoastere a domeniului pietei de capital, fie o strategie de manipulare a informatiilor pentru a crea confuzie si neincredere intr-un sector investitional”, se mentioneaza intr-un comunicat al Digi.

Oficialii companiei spun ca RCS & RDS a virat peste 1 mld. euro la bugetul de stat in ultimii 10 ani si a investit din 2010 pana in prezent peste 2 miliarde euro pentru a dezvoltarea retelei de comunicatii electronice fixe si mobile. Anterior, Valcov afirmase ca Digi are o retea invechita si criticase nivelul ridicat al datoriilor pe care compania le are.

„Operam o afacere sanatoasa, stabila si ne straduim sa o crestem continuu. Datoriile pe care Digi|RCS & RDS le-a contractat de-a lungul timpului au finantat cresterea accelerata a acestei afaceri, pe o piata extrem de dinamica si competitiva, unde nevoia de investitie este continua. De altfel, gradul de indatorare a companiei este inferior nivelului de indatorare inregistrat pe pietele europene, in sectorul telecomunicatiilor”, subliniaza oficialii Digi.

„Prin atacurile la adresa companiei noastre, politicianul denigreaza munca a 13.000 de angajati din Romania si pune sub semnul intrebarii o afacere care a transformat compania Digi|RCS & RDS intr-unul dintre liderii regionali in comunicatii electronice.Este cel putin nepotrivit ca un politician care se asociaza cu Guvernul Romaniei sa atace una dintre cele mai mari companii locale, aflate in topul firmelor antreprenoriale romanesti. Astfel de declaratii nu fac altceva decat sa diminueze increderea investitorilor in capacitatea Romaniei de a oferi un climat propice dezvoltarii de afaceri durabile, care sa sustina economia tarii si a regiunii”, au concluzionat reprezentantii companiei de telecomunicatii.

Citeste si:
Vâlcov a fost condamnat la 6 ani și 6 luni de închisoare cu executare
Darius Vâlcov a fost...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri