Polonia a devenit oficial o piata dezvoltata, potrivit criteriilor agentiei FTSE Russell, promovarea propriu-zisa avand loc luni, 24 septembrie 2018, dupa ce decizia a fost anuntata in urma cu un an. Polonia este prima tara promovata in categoria pietelor dezvoltate in ultimii 10 ani, in vreme ce Romania are statutul de piata de frontiera si asteapta zilele acestea un anunt al FTSE privind o eventuala reclasificare.

“Decizia reprezinta o schimbare fundamentala a perceptiei pe care investitorii globali o au cu privire la Polonia. Reclasificarea Poloniei va trezi interesul unor noi investitori pentru actiunile locale si va genera oportunitati enorme pentru intreaga piata de capital. Ma astept ca pe termen lung sa vedem intrari de bani mari mari (n.red. pe Bursa din Varsovia)”, a declarat Marek Dietl, presedintele Bursei din Varsovia, citat de Financial Times.

Polonia intra astfel in randul tarilor cu piete de capital dezvoltate, o categorie din care mai fac parte si state precum SUA, Marea Britanie sau Germania.

Polonia a fost promovata saptamana trecuta si de catre Stoxx, parte a grupului Deutsche Boerse, insa ramane in categoria pietelor emergente potrivit criteriilor MSCI – cea mai prestigioasa agentie de rating in privinta clasificarii pietelor de capital.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri