Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor Societatii de Investitii Financiare Oltenia a aprobat in sedinta de joi vanzarea integrala a pachetului de peste 1,023 miliarde actiuni (6,2973% din total) detinute la Banca Comerciala Romana, catre Erste Group Bank, la pretul de 140 milioane euro. Ulterior, SIF Oltenia a anuntat ca suma a fost virata in conturi de catre cumparator.

SIF Oltenia a reusit astfel sa isi lichideze participatia BCR la un pret cu aproximativ 28% mai bun decat cel la care celelalte SIF-uri si-au vandut titlurile BCR cu sapte ani in urma.

Banca Comerciala Romana, membra a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania, incluzand operatiunile de banca universala (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societatile de profil de pe piata leasingului, pensiilor private si a bancilor de locuinte.

BCR este banca nr.1 in Romania dupa valoarea activelor (peste 15 miliarde euro), banca nr.1 dupa numarul de clienti si banca nr.1 pe segmentele de economisire si creditare.

Citeste si:
Ce s-a intamplat cu banii incasati de SIF Oltenia pentru vanzarea BCR
Ce s-a intamplat cu cei 140...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Cum raspunde Dragoi, dupa ce Ciurezu i-a aruncat manusa inainte de AGA