O usoara incetinire a ritumului de crestere economica a Romaniei nu este exclusa, mai ales ca sunt si dezechilibre interne, dar suntem si influentati de ce se intampla pe plan mondial. Claudiu Cazacu, economist sef al XTB Romania, a explicat ca o decelerare semnificativa a economiei este probabila daca mediul economic regional va cunoaste presiuni majore. E important ca mediul economic regional sa nu cunasca presiuni si mai consistente pentru ca atunci vom vedea o decelerare semnificativa.

"Este de asteptat o usoara incetinire a economiei, mai ales ca depindem mult de ce se intampla in regiune si pe plan global. Desi aparent pe noi nu ne influenteaza foarte mult ce se intampla cu taxele vamale sau cu disputele dintre SUA si China sau SUA si UE, aceste lucuri ne afecteaza, poate cu un anumit decalaj, dar trebuie sa ne intereseze. Este foarte important ca mediul economic regional sa nu cunoasca presiuni si mai consistente, pentru ca atunci vom vedea o decelerare semnificativa si la noi", a explicat Cazacu, in emisiunea Profesionistii in Investitii.

Chiar daca indicele ROBOR a avut cateva zile de stabilitate, nu este exclus ca dobanzile sa mai creasca in perioada urmatoare. "Si inflatia merge spre tinta dorita de BNR, chiar daca este inca sub acest reper. Am vazut un mic ajutor si de la pretul petrolului, chiar daca nu ne putem baza doar pe acest indicator, avem un anumit dezechilibru intre cerere si oferta, care inseamna ca presiunea inflationista nu va disparea. Nu ma astept la o aterizare severa, cel putin din ce se vede in factorii interni".

Urmareste emsiunea integral pentru mai multe detalii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri