„Fondul Proprietatea este dezamagit de decizia luata de actionarul majoritar al companiei Engie SA, Romania Gas Holding B.V., de a se opune listarii companiei. Statul roman s-a abtinut sa voteze acest punct de pe ordinea de zi. Listarea ar fi reprezentat o oportunitate importanta pentru Engie SA de a dovedi ca respecta cele mai inalte standarde de transparenta, cerinta obligatorie pentru orice companie cotata la bursa, in timp ce accesarea pietei de capital ar fi oferit un castig major in plan reputational pentru companie”, mentioneaza, intr-un comunicat de presa, Johan Meyer, managerul Fondul Proprietatea.

Acesta subliniaza ca listarea unei societati mari precum Engie SA, ar fi contribuit semnificativ la dezvoltarea pietei locale de capital, prin cresterea dimensiunii si lichiditatii sale, avand in vedere ca Fondul Proprietatea ar fi plasat intregul sau pachet in oferta publica propusa.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont