Profesionistii in investitii: Bogdan Albu, director general XTB Romania, despre finalul de an pe pietele financiare

Anul 2018 a adus multe volatilitati pe pietele financiare, la care s-au adaugat si multiplele modificari legislative ce au adus provocari importante pentru jucatorii din domeniu: MIFID 2, GDPR sau interventiile aduse de ESMA produselor. In activitatea XTB, aceste modificari au adus in prima parte a anului o evolutie pozitiva, insa rulajele au inceput sa scada dupa luna august, odata cu cresterea cerintelor de marja introduse de autoritatea europeana. "Insa, am observat o crestere a valorii depozitelor si a numarului de clienti XTB Romania, deci am continuat pe trendul pozitiv pe care am evoluat in ultimii ani. Cred ca viitorul arata bine pentru companiile serioase focusate pe crestere sustenabila", a declarat Bogdan Albu, director general XTB Romania, la emisiunea Profesionistii in investitii.

Mandatul lui Bogdan Albu in conducerea XTB Romania se incheie la finalul acestui an iar decizia sa de a nu mai continua are legatura cu schimbarile din activitate.

"Pot sa spun ca nu mai e fun. Daca pana acum in aceste companii era libertate pentru folosirea creativitatii in marketing si vanzari, specialitatile mele, acum nu mai este valabil. Chiar daca pentru companii ca XTB, care au un brand puternic si au captatat tractiune, impactul nu este la fel de mare, simt ca activitatea nu ma mai stimuleaza. Nu mi-am dorit niciodata sa fiu jurist sau avocat si cam asa arata fisa postului in ultima perioada. Intr-adevar, si pana acum era semnificativa partea de compliance si legal in activitate, in ultima vreme ponderea a crescut foarte mult", a explicat Bogdan Albu.

Urmareste emisiunea integral pentru mai multe un scurt bilant al mandatului lui Bogdan Albu si comentarii despre evolutia pietelor financiare.

Setari Cookie-uri