ASF investigheaza tranzactiile din ziua prabusirii bursei

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a inceput o analiza a tranzactiilor derulate in data de 19 decembrie 2018 pe piata reglementata administrata de Bursa de Valori Bucuresti (BVB) cu privire la posibilitatea existentei unor elemente care intra sub incidenta abuzului pe piata.

“In situatia in care, in urma analizelor efectuate, sunt constatate nerespectari ale prevederilor legale incidente, Autoritatea adopta masuri care pot fi facute publice, in functie de caracterul acestora. Ori de cate ori rezultatul analizelor efectuate s-a concretizat in masuri de autoritate, care potrivit caracterului acestora se inscriau in categoria informatiilor publice, acestea au fost aduse la cunostinta publicului”, au anuntat reprezentantii Autoritatii.

Bursa de Valori Bucuresti s-a prabusit miercuri, 19 decembrie, indicele BET inregistrand a doua cea mai mare scadere din istorie (-11,2%).

Caderea pietei de actiuni are loc dupa ce Guvernul a anuntat, printr-un proiect de Ordonanta de Urgenta, o serie de impozite si masuri fiscale, care, printre altele, vor taxa banci precum BRD si Banca Transilvania cu echivalentul a circa jumatate din profiturile pe care le inregistreaza in mod normal intr-un an de zile, respectiv cu sume cuprinse intre 470 si 580 milioane lei.

Anterior, Cristian Agalopol, membru al consiliului director AmCham, a descris situatia ca “o baie de sange” si a cerut investigarea tranzactiilor.

Citeste si:
ASF: Asigurarea RCA, valabilă şi în format electronic
ASF: Asigurarea RCA, valabilă...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

"Dorinta noastra este ca ASF sa investigheze toate tranzactiile care s-au facut la Bursa de Valori Bucuresti, deoarece scaderi de 10-20% si cresteri ulterioare nu sunt sanatoase absolut deloc pentru o dezvoltare sustenabila a pietei de capital care se doreste a fi un motor de finantare al economiei romanesti", a declarat Cristian Agalopol.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri