Alianta Liberalilor si Democratilor (ALDE) “se delimiteaza categoric” de orice tentativa de a destructura Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), transmit reprezentantii partidului intr-un drept la replica adresat wall-street.ro, dupa publicarea stirii potrivit careia trei deputati ai formatiunii au initiat un proiect de lege in acest sens.

“In legatura cu propunerea legislativa privind infiintarea, organizarea si functionarea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor si Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (Plx 120/2019), initiata de un numar de trei deputati ALDE, va informam ca ALDE nu sustine aceasta initiativa legislativa”, se mentioneaza in pozitia oficiala a gruparii politice.

“ALDE se delimiteaza categoric de orice tentativa de a destructura Autoritatea de Supraveghere Financiara, fiind interesata cu deosebire in sporirea eficientei si prestigiului acestei autoritati de o mare importanta pentru dezvoltarea pietelor financiare din Romania”, au mai spus reprezentantii ALDE.

Deputatii ALDE Daniel Olteanu, Adrian Mocanu si Alexandru-Stefan Baisanu au initiat un proiect de lege prin care vor desfiintarea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) si reinfiintarea fostelor autoritati care supravegheau sectorul financiar romanesc: CNVM – piata de capital; CSA – piata asigurarilor; CSSPP – piata pensiilor private.

In expunerea de motive, acestia subliniaza modul “greoi” in care ASF isi desfasoara activitatea, in ciuda faptului ca Autoritatea a fost infiintata pentru rezolvarea disfunctionalitatilor constatate in activitatea desfasurata si desi schema de personal a fost majorata semnificativ.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri