BRD aproba in AGA fixarea diviendului brut la 1,64 lei/actiune si reinnoirea mandatului pentru Petre Bunescu

Actionarii BRD - Groupe Societe Generale au decis in sedinta din 18 aprilie 2019 alocarea unui dividend brut de 1,64 lei/actiune. In plus, in cadrul AGA s-a decis reinnoirea mandatului de administrator al lui Petre Bunescu si numirea unor noi membri in Consiliul de Administratie.

Adunarea Generala a Actionarilor s-a reunit pentru doua sedinte: Ordinara si Extraordinara. In cadrul celei Ordinare, acestia au aprobat propunerea de distribuire a 73,9% din profitul distribuibil de peste 1,545 miliarde de lei si fixarea dividentului brut la 1,64 lei/ actiune.

"AGA Ordinara a dezbatut si aprobat situatiile financiare anuale individuale si consolidate la 31 decembrie 2018, pregatite in conformitate cu Standardele Internationale de Raportare Financiara, asa cum au fost adoptate de Uniunea Europeana, insotite de Raportul Anual al Consiliului de Administratie la nivel individual si consolidat si de Raportul auditorului financiar al bancii, descarcarea de gestiune a administratorilor BRD pentru exercitiul financiar al anului 2018, propunerea Consiliului de administratie de distribuire a 73.9% din profitul distribuibil de 1.545.988.625 lei, fixarea dividendului brut la 1,64 lei / actiune, plata dividendelor in data de 31 mai 2019 si data platii amanate 29 noiembrie 2019, bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2019 si programul de activitate pe exercitiul financiar al anului 2019, remuneratia cuvenita administratorilor neexecutivi si limitele generale privind remuneratiile suplimentare ale administratorilor precum si a remuneratiei directorilor pentru exercitiul financiar al anului 2019, numirea societatii Ernst & Young Assurance Services S.R.L. in calitate de auditor financiar al bancii pentru anul financiar 2019", se arata in comunicatul de presa emis de catre banca.

De asemenea, in cadrul aceleasi sedinte, Adunarea Generala a Actionarilor a aprobat reinnoirea mandatului de administrator al lui Petre Bunescu, pentru o perioada de 4 ani, incepand cu data de 18.04.2019 si numirea urmatorilor 3 administratori: Bogdan-Alexandru Dragoi, Philippe Laurent Charles Heim si Liliana Feleaga, pentru un mandat de 4 ani.

"Presedintele Consiliului de Administratie al Bancii a fost imputernicit sa semneze, in numele Bancii, Contractul de administratie cu fiecare dintre administratorii mai sus mentionati. In cadrul aceleiasi AGA Ordinare, Bogdan-Alexandru Dragoi si Liliana Feleaga au fost desemnati in calitate de administratori independenti. AGA Extraordinara a avut pe ordinea de zi si a aprobat modificarea Actului Constitutiv al Bancii conform propunerilor din Anexa la Convocator", se arata in comunicatul de presa.

De asemenea, Adunarea Generala a Actionarilor a aprobat data de 9 mai 2019 ca ex date, respectiv data de 10 mai 2019 ca data de inregistrare pentru identificarea actionarilor care urmeaza sa beneficieze de dividende sau alte drepturi si asupra carora se rasfrang efectele hotararilor Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor.

Raportul anual care contine situatiile financiare ale anului 2018 aprobate de Adunarea Generala a Actionarilor a fost transmis la ASF – Sectorul Instrumentelor si Investitiilor Financiare si la Bursa de Valori Bucuresti, conform calendarului de comunicare financiara facut public la inceputul anului, si este disponibil pentru public si investitori pe site-ul web al bancii.

Citeste si:
BRD a amânat ratele la credite pentru 41.000 de clienți
BRD a amânat ratele la...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Românii cu bani au cumpărat acțiuni Tesla, Microsoft și Facebook în pandemie
Setari Cookie-uri