Adunarea Actionarilor Transgaz (TGN) a respins atat propunerea de dividende facuta de Ministerul Economiei, cat si cea inaintata de administratorii companiei.

In AGA din 24 aprilie, actionarii Transgaz au avut de ales intre propunerea distributiei unui dividend de 37,89 lei/actiune, facuta de statul roman, si propunerea distributiei unui dividend de 21,66 lei/actiune, facuta de Consiliul de Administratie al societatii.

Ambele propuneri au fost respinse, desi statul roman controleaza 58,5% din companie prin intermediul Ministerului Economiei.

Actionarii Transgaz au solicitat convocarea in regim de urgenta a unei noi sedinte AGOA cu acest subiect si totodata, solicita mentinerea datei de 16 iulie 2019 ca data a platii dividendelor, precum si mentinerea datei de 25 iunie 2019 ca data de inregistrare.

Actiunile Transgaz au inchis sedinta bursiera de miercuri la un pret de 352 lei/actiune, compania fiind astfel evaluata la 4,1 mld. lei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri