Fondul Proprietatea face oferta de cumparare pentru propriile actiuni in valoare de aproape 160 mil. lei

Fondul Proprietatea (FP) a depus la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) o solicitare de avizare a unei oferte publice prin care se intentioneaza cumpararea a pana la 150 milioane de actiuni FP. Luand in calcul pretul inregistrat luni pe bursa de Fondul Proprietatea, valoarea ofertei de rascumparare este de 158 mil. lei.

Oferta este in legatura ca cu cel de-al zecelea program de rascumparare aprobat pe 14 noiembrie 2018 de catre actionarii Fondul Proprietatea.

BCR si americanii de la Auerbach Grayson au fost selectati in calitate de agenti, in vreme ce BCR va activa si ca intermediar al ofertei.

Pretul de rascumparare si detaliile complete ale ofertei vor fi anuntate daca si cand aceasta va fi implementata si aprobata de ASF, aprobare estimata in termen de 10 zile lucratoare, potrivit reglementarilor in vigoare.

Executia zilnica a programului de rascumparare in ceea ce priveste actiunile listate la BVB si GDR-urile listate la Londra a fost suspendata incepand cu 14 iunie 2019, orice eventuala reluare, daca oferta va fi lansata, putand avea loc dupa inchiderea ofertei de cumparare.

Citeste si:
Fondul Proprietatea distribuie 1,48 mld. lei către acționari anul...
Fondul Proprietatea...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri