Fondul Proprietatea (FP) a depus la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) o solicitare de avizare a unei oferte publice prin care se intentioneaza cumpararea a pana la 150 milioane de actiuni FP. Luand in calcul pretul inregistrat luni pe bursa de Fondul Proprietatea, valoarea ofertei de rascumparare este de 158 mil. lei.

Oferta este in legatura ca cu cel de-al zecelea program de rascumparare aprobat pe 14 noiembrie 2018 de catre actionarii Fondul Proprietatea.

BCR si americanii de la Auerbach Grayson au fost selectati in calitate de agenti, in vreme ce BCR va activa si ca intermediar al ofertei.

Pretul de rascumparare si detaliile complete ale ofertei vor fi anuntate daca si cand aceasta va fi implementata si aprobata de ASF, aprobare estimata in termen de 10 zile lucratoare, potrivit reglementarilor in vigoare.

Executia zilnica a programului de rascumparare in ceea ce priveste actiunile listate la BVB si GDR-urile listate la Londra a fost suspendata incepand cu 14 iunie 2019, orice eventuala reluare, daca oferta va fi lansata, putand avea loc dupa inchiderea ofertei de cumparare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri