AIPC dezaproba atitudinea conducerii SIF Oltenia privind drepturile actionarilor

Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC) isi exprima surprinderea si dezaprobarea fata de atitudinea actualului consiliu de administratie al SIF Oltenia cu privire la drepturile actionarilor.

Redam integral continutul comunicatului AIPC:

"AIPC a luat act de solicitarea de convocare a adunarii generale ordinare a actionarilor SIF Olteniea formulata, la data de 11 iunie 2019, de un grup de actionari ai acestei societati, precum si de refuzul de a proceda la aceasta convocare formulat de consiliul de administratie al SIF Oltenia in data de 8 iulie 2019.

AIPC considera ca modalitatea in care consiliului de administratie al SIF Oltenia a inteles sa procedeze este profund eronata si, totodata, de natura a afecta drepturile actionarilor minoritari, atat la nivelul SIF Oltenia cat si, in general la nivelul pietei. Astfel, consiliul de administratie al SIF Oltenia a precizat ca a respins respectiva solicitare de convocare pentru neindeplinirea conditiilor legale de fond si de forma, fara insa a se obosi sa precizeze, daca nu in detaliu, macar pe scurt, care au fost conditiile legale de fond si de forma neindeplinite.

Atitudinea consiliului de administratie al SIF Oltenia echivaleaza cu o sfidare a actionarilor si o manifestare a vointei celui puternic, in deplina antiteza cu principiile care trebuie sa guverneze o societate listata pe piata de capital, cu un numar semnificativ de actionari.

Citeste si:
SIF Moldova castiga procesul cu AIPC privind consolidarea actiunilor
SIF Moldova castiga procesul...

Caracterul abuziv al acestei conduite este si mai vizibil atunci cand se compara atitudinea celor doua parti implicate. Pe de o parte, solicitarea grupului de actionari a fost detaliata si, in opinia AIPC, in linie cu exigentele privind formularea unor asemenea solicitari. Pe de alta parte, raspunsul consiliului de administratie a fost unul scurt, lipsit de orice detalii privind motivele respingerii, similar celui al unei instante judecatoresti sau autoritati publice.

AIPC spera ca aceasta atitudine nu va ramane fara urmari si invita Autoritatea de Supraveghere Financiara sa actioneze in consecinta".

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
XTB: Cursul Euro/RON ar putea să depășească pragul 4,94
Setari Cookie-uri