Romgaz plateste 12,5 mil. euro pentru 20% dintr-un producator de gaze din Grecia

Actionarii producatorului de gaze Romgaz (SNG) au aprobat achizitionarea unui pachet de 20% din producatorul grec Gastrade. Compania romaneasca va plati 12,5 mil. euro pentru actiunile grecilor.

Gastrade dezvolta un terminal de gaze naturale lichefiate (GNL) la Marea Egee, proiectul fiind denumit Alexandroupolis. In total, Romgaz va cumpara 79.000 de actiuni cu o valoare nominala de 5 euro fiecare.

Achizitionarea pachetului de actiuni va conduce la dobandirea de catre Romgaz a calitatii de actionar in Gastrade si de proprietar, alaturi de ceilalti patru actionari, al Proiectului Alexandroupolis INGS. Dupa finalizarea tranzactiei, actionarii Gastrade vor fi: actionarul fondator Copelouzos – 20%; Gaslog – 20%; DESPA – 20%; Bulgartransgaz – 20% si Romgaz 20%.

Conform contractului de asociere, toti actionarii vor participa in proiectul Alexandroupolis cu drepturi si obligatii egale.

Actiunile Romgaz se tranzactionau joi pe Bursa de Valori Bucuresti la un pret de 36,5 lei/actiune, in crestere cu 0,4%. Producatorul de gaze este astfel evaluat la 14 mld. lei.

Citeste si:
Final de an peste așteptări pentru marile companii românești
Final de an peste așteptări...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri