Deputatul PNL Laurentiu Leoreanu a depus un proiect de lege care impune Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) obligativitatea de a prezenta anual un raport Parlamentului, iar, in cazul in care acesta este respins, conducerea institutiei este demisa.

Potrivit lui Leoreanu, principalul rol al ASF este acela de a garanta stabilitatea pietelor financiare non-bancare si apararea drepturilor asiguratilor, iar, in acest context, numirea si activitatea membrilor Consiliului ASF trebuie sa dovedeasca "cel mai inalt nivel de profesionalism", informeaza Agerpres.

"De-a lungul timpului nu au lipsit acuzatiile de politizare la adresa Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), iar profesionalismul membrilor a fost deseori contestat. (...) In acest cadru, am depus un proiect de lege care isi propune sa faca din ASF o institutie mai responsabila si profesionista. In acest context, initiativa legislativa impune Consiliului ASF - forul de conducere al institutiei - obligatia de a prezenta Parlamentului, anual, un raport de activitate, masura menita pentru a aduce un plus de transparenta decizionala in activitatea ASF. In plus, in cazul in care raportul este respins de Parlament, conducerea ASF este automat demisa, in bloc, ca forma de asumare a esecului de management", a explicat deputatul PNL intr-un comunicat de presa.

Propunerea legislativa impune, totodata, studii superioare de specialitate in domeniul financiar pentru membrii Consiliului ASF.

Citeste si:
Fondul Proprietatea rascumpara actiuni la un pret cu 10% peste piata
Fondul Proprietatea...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Florin Citu, despre interventia Parlamentului in datoria publica