Fondul Proprietatea va primi 522,9 milioane lei sub formă de dividende speciale din partea E-Distribuție Banat, E-Distribuție Dobrogea și E-Distribuție Muntenia, ca urmare a deciziei luate de către acționarii celor trei companii în data de 14 februarie 2020.

Fondul Proprietatea este acționar minoritar în fiecare din aceste companii, având următoarele dețineri: 12% din E-Distribuție Muntenia, 24,12% din E-Distribuție Banat și 24,09% din E-Distribuție Dobrogea.

“Fondul salută această distribuție pe care a susținut-o și pentru care a colaborat cu ceilalți doi acționari în ultimii ani. Această evoluție importantă este în concordanță cu strategia Fondului Proprietatea de a maximiza lichiditatea portofoliului său. De asemenea, ea îmbunătățește structura de capital a celor trei companii de distribuție a energiei și crește randamentul investițiilor pentru toți acționarii. Îmbunătățirea structurii de capital prin intermediul distribuirii cash-ului excesiv este o strategie ce merită urmată și de alte companii, inclusiv companiile de stat”, menționează reprezentanții Fondul Proprietatea, ca urmare a unei solicitări Wall-Street.ro

Managerul de Fond va utiliza veniturile primite ca dividende speciale în acțiuni corporative care îmbunătățesc valoarea către actionarii Fondului, inclusiv răscumpărări zilnice și oferte de cumpărare de acțiuni proprii, au mai adăugat oficialii FP.

Ministerul Economiei a obținut 100 mil. euro de la ENEL

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, prin Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE), a negociat obținerea a peste 100 de milioane de euro (aproximativ 502 milioane de lei) cu titlu de dividend extraordinar de la trei companii din Grupul ENEL, în care SAPE este acționar minoritar.

Dividendele au fost distribuite din rezultatul raportat al anilor anteriori, iar negocierile pentru acordarea lor au fost purtate între reprezentanți ai SAPE, ai Grupului Enel și ai Fondului Proprietatea, decizia privind plata dividendelor fiind realizată prin acordul comun al părților.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri