Cea mai mare PIERDERE pentru Bursa de la Tokyo de la dezastrul nuclear FUKUSHIMA

Bursele din Asia au înregistrat pierderi importante vineri, mai ales bursa de la Tokyo, pe fondul pandemiei de coronavirus care provoacă temeri referitoare la o recesiune mondială.

Cea mai mare bursă asiatică, cea de la Tokyo, a înregistrat vineri cea mai proastă şedinţă de după catastrofa nucleară de la Fukushima, în luna martie 2011, potrivit Digi24. Indicele principal, Nikkei a înregistrat o cădere de peste 10% până la 16.691,98 puncte, în jurul ore 1:30 GMT, pentru ca la pauza de la prânz să afişeze un declin de 7,97%.

Bursele chineze erau şi ele în scădere, chiar dacă una mai puţin pronunţată decât cea înregistrată de bursa de la Tokyo.

La Hong Kong indicele Hang Seng a căzut cu 5,06% până la 23.709,51 puncte, în timp ce în China continentală indicele compozit al bursei de la Shanghai pierdea 2,67% până la 2.845,55 puncte, iar cel a bursei de la Shenzhen era în scădere cu 2,62% până la 1.770,96 puncte.

De la Paris şi până pe Wall Street, de la Londra la Sao Paulo, căderile înregistrate joi seara pe pieţele financiare mondiale au fost înfiorătoare, unele burse înregistrând cea mai proastă şedinţă de după crach-ul din 1987.

Citeste si:
CORONAVIRUS| Cea mai proastă săptămână pentru BURSELE MONDIALE
CORONAVIRUS| Cea mai proastă...

Investitorii au fost deosebit de afectaţi de decizia preşedintelui Donald Trump de a suspenda intrarea europenilor din spaţiul Shenghen în SUA timp de 30 de zile pentru a limita propagarea virusului Covid-19.

Anunţul surprinzător al preşedintelui american a spulberat speranţele pieţelor cu privire la un răspuns global concertat la pandemie, atât pe plan medical, cât şi economic.

Astfel, Banca Centrală Europeană (BCE) a dezvăluit joi un pachet de măsuri destinate să limiteze impactul coronavirusului asupra economiei zonei euro, fără însă a reduce dobânzile aşa cum au făcut Rezerva federală americană (Fed) sau Banca Angliei, ceea ce a dezamăgit pieţele.

Citeste si:
Pandemia a scăzut salariile nemților în 2020
Pandemia a scăzut salariile...
Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri