După succesul de luna trecută, când românii au împrumutat statul cu peste 2 mld. lei, Ministerul Finanțelor a lansat săptămâna aceasta o nouă emisiune de titluri stat pentru populație, în cadrul Programului Tezaur. De data aceasta, titlurile de stat nu mai vin pe bursă și nu mai pot fi achiziționate prin intermediul brokerilor. Citiți în continuare care sunt celelalte asemănări și deosebiri între emisiunile Tezaur august 2020, Tezaur iulie 2020 și Fidelis.

Banii obținuți din vânzarea titlurilor Tezaur august 2020 vor fi folosiți de Ministerul Finanțelor pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Și de această dată dobânzile sunt superioare celor oferite de bănci, în special dacă este luat în calcul faptul ca orice câștig din titlurile de stat nu este impozitat cu obișnuita cotă care se percepe din investiții.

Tezaur August 2020 Tezaur Iulie 2020 Fidelis Iul-Aug 2020
Când pot fi cumpărate

10 - 31 august de la unitățile Trezoreriei Statului

1 - 31 iulie 2020 15 iulie – 7 august 2020
10 - 28 august la Poșta Română în mediul urban
10 - 27 august la Poșta Română in mediul rural
Dobânda 3,5% pentru scadența la 1 an 3,5% pentru scadența la 1 an (lei) 4% pentru scadența la 2 ani
(lei) 4,5% pentru scadența la 4 ani
4% pentru scadența la 2 ani 4% pentru scadența la 2 ani (euro) 2% pentru scadența la 5 ani
4,25% pentru scadența la 3 ani
4,25% pentru scadența la 3 ani 4,75% pentru scadența la 5 ani
4,75% pentru scadența la 5 ani
Valoarea minimă a subscrierii 1 leu 1 leu (lei) 5.000 lei
(euro) 1.000 euro
De unde pot/puteau fi cumpărate De la unitățile Trezoreriei Statului și ale Poștei Române. De la unitățile Trezoreriei Statului și ale Poștei Române. Brokeri autorizați pe bursă. Direct de pe Bursa de Valori București prin intermediul brokerilor autorizați
Se tranzacționează pe bursă? Nu Nu Da
Se impozitează câștigul? Nu Nu Nu
Valoarea nominală 1 leu 1 leu 100 lei / 100 euro
Drept de proprietate în caz de deces Se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea. Se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea.

În cazul decesului deținătorului de titluri de stat, pentru transferul titlurilor de stat și a sumelor de bani aferente acestora, moștenitorii se vor adresa:

Intermediarului in contul căruia sunt evidențiate deținerile de titluri de stat ale titularului decedat cu documente doveditoare privind decesul, Intermediarul va efectua transferul titlurilor in Sețtiunea I a Depozitarului Central, urmând ca moștenitorii să se adreseze acestuia în vederea transferului;
Depozitarului Central, dacă persoana decedată are deținerile de titluri de stat evidențiate în Secțiunea I a Registrului Depozitarului Central.
Forma de emitere Dematerializată Dematerializată Dematerializată
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri