Acțiunile Zoom și Netflix, două dintre companiile care au beneficiat cel mai mult de pe urma faptului că pandemia a ținut închiși oamenii în casă anul acesta, s-au prăbușit după știrile privind eficiența vaccinului anti-COVID produs de Pfizer.

Platforma de videoconferințe Zoom a scăzut cu 18% luni pe bursa americană Nasdaq, însă chiar și așa păstrează o uimitoare creștere de 504% înregistrată în acest an.

De asemenea, Netflix a pierdut 8,5% pe bursă si mai păstrează un câștig de 45,4% în anul 2020.

Ambele scăderi au venit în contextul în care grupul farmaceutic Pfizer Inc. a anunţat că vaccinul său experimental are o eficienţă de peste 90% în prevenirea maladiei COVID-19, conform datelor iniţiale provenite dintr-un studiu amplu de fază 3.

Investitorii consideră că o revenire la normalitate a vieții de zi cu zi, sau cel puțin o reducere a restricțiilor impuse de autorități, ar duce la un număr mai redus de utilizatori care folosesc Netflix și Zoom. Un număr mai mic de utilizatori s-ar traduce în profituri mai mici pentru cele două companii, fapt care a dus așadar la scăderea acțiunilor pe bursă.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri