Acțiunile Zoom și Netflix s-au prăbușit după știrile privind vaccinul anti-COVID

Acțiunile Zoom și Netflix, două dintre companiile care au beneficiat cel mai mult de pe urma faptului că pandemia a ținut închiși oamenii în casă anul acesta, s-au prăbușit după știrile privind eficiența vaccinului anti-COVID produs de Pfizer.

Platforma de videoconferințe Zoom a scăzut cu 18% luni pe bursa americană Nasdaq, însă chiar și așa păstrează o uimitoare creștere de 504% înregistrată în acest an.

De asemenea, Netflix a pierdut 8,5% pe bursă si mai păstrează un câștig de 45,4% în anul 2020.

Ambele scăderi au venit în contextul în care grupul farmaceutic Pfizer Inc. a anunţat că vaccinul său experimental are o eficienţă de peste 90% în prevenirea maladiei COVID-19, conform datelor iniţiale provenite dintr-un studiu amplu de fază 3.

Investitorii consideră că o revenire la normalitate a vieții de zi cu zi, sau cel puțin o reducere a restricțiilor impuse de autorități, ar duce la un număr mai redus de utilizatori care folosesc Netflix și Zoom. Un număr mai mic de utilizatori s-ar traduce în profituri mai mici pentru cele două companii, fapt care a dus așadar la scăderea acțiunilor pe bursă.

Citeste si:
Primăria Sectorului 3 vrea să cumpere 39.000 de tablete
Primăria Sectorului 3 vrea să...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri