Munca de acasă a obligat la un șir lung de apeluri video și întâlniri online, iar Zoom-ul a devenit una dintre cele mai folosite aplicații în pandemie. Însă, multe companii au permis angajaților să se întoarcă la birouri, iar Zoom pare că își pierde din succes.

În Noua Zeeelandă, spre exemplu, studenții și angajații au revenit în bănci și la birouri, iar odată cu acest lucru, folosirea apelurilor video și a platformei Zoom a scăzut cu până la 76% din februarie până în mai, scrie Telegraph.co.uk.

Eric Yuan, directorul executiv al Zoom, a declarat că, deși ne vom întoarce la birouri, anumite comportamente din munca de acasă vor rămâne. Prin urmare, compania este optimistă în ceea ce privește creșterea economică.

Și Microsoft Teams a observat o scădere în folosirea aplicației sale, aproximativ 63%, față de apogeul înregistrat în aprilie.

Între timp, aplicațiile de călătorie, Google Maps, spre exemplu, au cunoscut o creștere, după ce în mai au înregistrat cea mai mare scădere.

În plus, sunt date care arată că folosirea aplicației Zoom creează oboseală. De asemenea, sunt companii care încearcă să găsească soluții pentru împiedicarea burn-out-ului în rândul angajaților, cauzat de munca de acasă.

Un exemplu în acest sens este Citigroup, care a interzis ședințele pe Zoom în zilele de vineri.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri