TTS lansează IPO pe Bursa de la București săptămâna viitoare

Prospectul privind Oferta Publică Iniţială Secundară de Vânzare de Acţiuni emise de TTS (Transport Trade Services) SA a fost aprobat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară. Oferta se va desfășura în perioada 24 mai - 4 iunie 2021.

Acţionarii societăţii oferă spre vânzare până la 15.000.000 de acţiuni, reprezentând maximum 50% dintre acţiunile emise de companie.

Oferta Publică Iniţială Secundară se va desfăşura în două tranşe, una dedicată investitorilor de retail şi una investitorilor instituţionali. Tranşa de retail se referă la oferta spre vânzare a 2.250.000 de acţiuni, din care sub-tranşa A pentru 1.500.000 de acţiuni cu alocare de tip "Primul venit, primul servit" dar nu mai mult de 7.000 acţiuni pentru o persoană. Nu sunt admise subscrieri multiple. Sub-tranşa B pentru 750.000 acţiuni cu alocare tip "pro-rata". Pentru investitorii instituţionali sunt alocate până la 12.750.000 de acţiuni. Valoarea nominală a acţiunilor este de 1 leu.

Grupul TTS deţine o flotă de macarale plutitoare, silozuri şi platforme în porturi precum şi cea mai mare flotă fluvială din bazinul dunărean, formată din 466 de vase cu o capacitate totală de 768.000 tone. Societatea mamă, TTS (Transport Trade Services) SA, este o casă de expediţii internaţionale de mărfuri care, împreună cu subsidiarele Plimsol din Ungaria şi TTS GmbH din Austria, desfăşoară activităţi cuprinse în segmentul de expediţii. Transportul fluvial, operaţiunile portuare, precum şi activităţile de reparaţii nave formează celelalte trei segmente de activitate care sunt desfăşurate prin filiale specializate din ţară şi din Ungaria. TTS Grup acoperă peste 100 de porturi şi terminale portuare de la Dunăre şi Marea Neagră cu legături pe Tisa, Sava, Rin şi Main.

Compania a investit peste 200 de milioane euro în dezvoltare şi a înregistrat pe parcursul celor peste 20 de ani de activitate o evoluţie constant pozitivă, marcată de inovaţii, modernizarea flotei şi o preocupare reală pentru reducerea emisiilor de carbon. Prin transformări şi tehnologizare, compania a crescut volumul de transport de la 6 mt/an la 9 mt/an, a prelungit distanţa medie de transport de la 200 km la peste 500 km şi a crescut operaţiunile portuare de la 1mt/an la peste 4mt/an, iar în prezent prin operaţiunile TTS Grup este acoperit aproximativ 30% din traficul de pe Dunăre.

Pe viitor TTS mizează pe creştere organică şi prin achiziţii cu preocupare pentru reducerea emisiilor de gaze de seră GNG, pentru atragerea de fonduri UE nerambursabile, pentru creşterea eficienţei. Transportul pe căi navigabile interioare este în creştere, în plus fiind o variantă ecologică în termeni de consum de energie şi emisii comparativ cu transportul terestru sau aerian. Transportul pe căi navigabile interioare asigură un grad ridicat de siguranţă şi contribuie la descongestionarea reţelelor de transport rutier, supraîncărcate în regiunile dens populate. TTS are un potenţial de creştere mare şi stabil ca urmare a politicii UE prin care până în anii 2030 în prima etapă şi apoi până în 2050 se vor aloca fonduri pentru creşterea transportului pe ape interioare.

În 2020, TTS (Grup) a înregistrat o cifră de afaceri de 520 milioane de lei, EBITDA raportată de 114 milioane de lei şi un profit net de 44 milioane de lei, şi-a menţinut profitabilitatea şi a crescut eficienţa prin restructurare şi modernizare. TTS (Grup) a fost responsabil în 2020 pentru aproximativ 30% din traficul de pe Dunăre din perspectiva volumelor transportate, a capacităţii şi dimensiunii flotei proprii, poziţionându-se ca cel mai mare transportator de mărfuri pe Dunăre.

Sursa foto: Shutterstock
Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri