Connections Consult, companie înființată în 2005 care activează pe piața de transformare digitală din România, a debutat miercuri pe piața AeRO a Bursei de Valori București, sub simbolul bursier CC.

Compania își desfășoară activitatea la nivel regional, având birouri în România, Bulgaria și Serbia. Anterior listării, Connections Consult a derulat un plasament privat de acțiuni prin care a atras de la investitorii din piața de capital fonduri de 10 milioane de lei, destinate deschiderii unei subsdiare în State Unite ale Americii, investiții în produse proprii și în alte companii din domeniu.

„Listarea Connections Consult consolidează sectorul de companii IT și software prezente la Bursa de Valori București, fiind a patra companie din acest domeniu care vine în acest an pe piața de capital. Este de asemenea cea de-a 19-a companie care se listează la bursă în 2021. Echipa Connections Consult a crescut mult în 15 ani de activitate și ne bucurăm că putem să sprijinim și să fim martorii ascensiunii companiei pe piața locală și internațională”, a spus Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.

Retail jobs

„Finanțarea atrasă de la investitori ne ajută în extinderea pe piețele externe, vizând în primul rând piața din America de Nord, la dezvoltarea de produse, în zona roboților specializați și în cea a folosirii tehnologiei pentru promovarea energiei verzi, precum și la achiziția de companii cu profil complementar. De asemenea, vizăm extinderea echipei de specialiști, inclusiv la nivel de management, și sperăm ca mecanismele pieței de capital, de tip Stock Options Plan, să ne ajute a aduce alături de noi unii dintre cei mai buni profesioniști din piață, atât în România, cât şi din alte ţări”, spune Bogdan Florea, CEO și fondator Connections Consult.

Listarea Connections Consult vine după derularea în luna iulie 2021 a unui plasament privat de acțiuni pentru majorarea capitalului social. Compania a emis un număr de 144.928 de acțiuni noi cu o valoare nominală 0,10 lei. Acțiunile au fost oferite în cadrul plasamentului privat la un preț de 69 lei/acțiune, compania reușind să atragă din piața de capital fonduri în valoare de 10 milioane de lei. În plasament au subscris un număr de 184 de investitori, dintre care 45 investitori calificați (inclusiv profesionali), iar restul 139 de retail. Plasamentul privat și listarea au fost realizate cu sprijinul TradeVille.

Citeste si:
Ce salarii recomandă firmele de recrutare pentru angajarea IT-iștilor
Foame de candidați în IT? Ce...

Connections Consult face parte dintr-un grup de companii de tehnologie specializat în transformarea digitală a afacerilor care include de asemenea Connections Technologies și Outsourcing Support Services. Compania operează patru centre de livrare în București (2), Belgrad (1), Sofia (1), și gestionează reprezentanți de vânzări în Germania, Arabia Saudită și Serbia. Echipa CC oferă servicii de hiper-automatizare, dezvoltare de software personalizat, suport pentru operațiuni de infrastructura IT și externalizarea proceselor de afaceri cu suport tehnologic. Compania are peste 300 de angajați.

Connections Consult a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri de 32,3 milioane de lei, în creștere cu 10,6% față de nivelul înregistrat în 2019 (29,2 milioane lei). Cea mai mare parte din venituri sunt generate de serviciile de externalizare a proceselor de business (2020: 22,7 milioane lei din structura cifrei de afaceri), urmate de celelalte categorii de servicii, infrastructură IT, dezvoltare software și Robot Process Automation. Profitul net al companiei în 2020 s-a ridicat la 2,3 milioane de lei, o creștere 100% față de 2019 (1,15 milioane). Pentru finalul acestui an, compania estimează o cifră de afaceri de 35,9 milioane de lei și un profit net de 2,6 milioane lei.

Citeste si:
Bursa românească, pentru prima dată în istorie mai mare decât cea...
România, peste Ungaria. Bursa...
Sursa foto: BVB
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri