Grupul Bursa de Valori Bucureşti a obţinut un profit net consolidat în suma de 3,83 milioane de lei, în primele 9 luni ale anului, în scădere cu 52% sau 4,08 milioane de lei lei, comparativ cu primele 9 luni din 2020, fiind direct influenţat de scăderea rezultatului operaţional, scădere parţial compensată de evoluţia favorabilă a rezultatului financiar, conform unui raport al BVB.

Veniturile operationale consolidate ale Grupului BVB în primele 9 luni ale acestui an au fost de 32,68 milioane de lei, fiind în creştere cu 3% sau 1,05 milioane de lei, pe fondul avansului semnificativ al veniturilor segmentelor post-tranzacţionare şi registru, potrivit Agerpres.

Cheltuielile operaţionale consolidate au crescut cu 27% în primele 3 trimestre ale 2021, respectiv 6,56 milioane de lei, de la 24,44 milioane de lei la 31 milioane de lei în principal, ca urmare a avansului cheltuielilor generate de activitatea filialei CCP.RO, bazele funcţionării CCP.RO fiind puse în a doua parte a anului 2020, impactul net în 2021 fiind de de 4,23 milioane de lei, şi a unui nivel mai ridicat al cheltuielilor cu servicii prestate de terţi, rezultat al noilor proiecte derulate la nivelul Grupului BVB.

Profitul operaţional consolidat al Grupului BVB în primele 9 luni din 2021 a fost în suma de 1,67 milioane de lei, în scădere de la 7,19 milioane de lei în aceeaşi perioadă din 2020, urmare a avansului cheltuielilor operaţionale consolidate generate de proiectele derulate la nivelul Grupului BVB, în principal proiectul Contrapărţii Centrale, în curs de implementare prin filiala CCP.RO.

Veniturile financiare nete consolidate au fost mai mari cu 33% comparativ cu primele 9 luni din 2020, de la 2,22 milioane de lei la 2,95 milioane de lei.

Potrivit raportului, profitul net individual al BVB a fost de 5,53 milioane de lei în primele 9 luni ale anului, faţă de 8,76 milioane de lei în aceeaşi perioadă din 2020, în scădere cu -37%, cu o marjă netă de 30%.

Profit net individual al Depozitarului Central a fost de 2,05 milioane de lei lei, la 9 luni, în creştere cu 102% comparativ cu perioada similara a anului 2020, ca urmare a impactului pozitiv generat de creşterea veniturilor operaţionale.

CCP.RO Bucharest nu a înregistrat venituri operaţionale în primele 9 luni din 2021. Pierderea netă, înregistrată de CCP.RO individual în primele 9 luni din 2021 a fost de 3,18 milioane de lei, faţă de 0,93 milioane de lei în aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul înregistrării unei pierderi operaţionale mai mari, acoperită parţial de avansul profitului financiar.

Sursa foto: BVB
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri