Roca Industry prin Holdingrock1, holding care reuneşte companiile producătoare de materiale de construcţii din portofoliul ROCA Investments, a debutat pe piața AeRO, segmentul de acțiuni al Sistemului Multilateral de Tranzacționare al Bursei.

Holdingul Roca Industry face parte din ROCA Investments companie care contribuie la amplificarea potențialului companiilor, sprijinindu-le să își dezvolte strategii de business prin care accelerează creșterea valorii lor pe termen lung.

Roca Industry se listează pe piața AeRO a bursei în urma unui plasament privat derulat în luna decembrie 2021, prin care un număr de 4.500.000 de acțiuni au fost vândute la un preț de 10 RON per acțiune, compania reușind astfel să atragă de la investitorii din piața de capital suma de 45 milioane de lei. Suma atrasă va fi folosită pentru dezvoltarea actualelor filiale ale holdingului dar și pentru achiziția altor companii din industria materialelor de construcții cu scopul de a deveni principalul furnizor local pentru principalele lanțuri de magazine de bricolaj din România.

„Într-o perioadă în care asistăm la o inversare a globalizării, iar economia mondială se fragmentează, antreprenoriatul local este în etapa consolidării regionale. Iar cea mai complexă formă de consolidare și maturizare este transformarea companiei într-una publică. Această etapă aduce nu doar acces la surse alternative de capital, dar și o crestere a gradului de guvernanță”, a declarat Rudolf Vizental (foto), CEO ROCA Investments.

Plasamentul privat derulat în luna decembrie a anului trecut și listarea acțiunilor s-a realizat cu suportul BT Capital Partners.

În prezent, ROCA Industry cuprinde companiile BICO Industries, cel mai mare producător autohton de plasă din fibră de sticlă și armături din fibră de sticlă și unul dintre cei mai importanți producători la nivel european, Sarcom, unul dintre cei mai mari producători de vopsele și lacuri din România și Eco Euro Doors (tranzacția supusă aprobării Consiliului Concurenței), cel mai mare producător român de uși destinate construcțiilor rezidențiale, cu o experiență de 27 de ani pe piață.

Sursa foto: BVB

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri